Individueel

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Misschien heb je het gevoel vast te zitten in bepaalde patronen, of zorgt iets voor pijn en stress. Wat je probleem ook is, door te praten met lotgenoten (mensen met gelijke ervaringen) krijg je sneller het gevoel niet alleen te staan en bestaat de mogelijkheid door ervaringen te delen tot een beter inzicht te komen.

En dat kan op elke eerste zaterdag van de maand van 14:00 - 17:00 uur.

Transgender

Transgenders voelen zich niet, of niet helemaal, thuis in de geslachtsrol die past bij de uiterlijke geslachtskenmerken die ze bij hun geboorte hebben meegekregen. De officiële benaming voor dit verschijnsel is: genderdysforie, dat is een gevoel van onbehagen met het geslacht. Genderdysforie komt in alle landen en onder alle bevolkingslagen voor.

Wanneer ben je nou man en wanneer vrouw? 

Er zijn vrouwen die zich meer man voelen, maar niet een volledige transitie willen. Er zijn mannen die regelmatig als vrouw leven, maar nog nooit bij een genderteam aangeklopt hebben.  Van mensen die wel van geslacht willen veranderen, gaan er elk jaar meer naar het UMCG / VUmc.  Het is dus goed dat er steeds meer aandacht voor transseksualiteit is, Het draagt bij aan een grotere acceptatie in onze samenleving.